Inredning, Renovering
Leave a comment

Vad glad jag blev nu!

Av en slump hittade jag foton från mitt hus som jag flyttade ifrån för ett halvår sedan ungefär. Vad fint det var, jag hade nästan glömt! Ett trettiotalshus, som tyvärr fått förskräcklig fasad och fönster på tidigt åttiotal. Men invändigt fanns fina golv och spegeldörrar kvar och då finns ju så kallad potential! Det var väl inte tanken från början att helrenovera men ju mer vi skalade bort desto mer ville vi göra det grundligt. Och alltså skalade vi bort ännu mer… Därefter tog det fyra år för mig att få det fint igen. Jag skriver ”vi” skalade bort, för då ägde jag huset med min exman. Lagom till huset var nästan helt nedrivet inuti stod det klart att vi skulle skiljas. Det var inte pga huset, huset var snarare det sista halmstrået. Vi kunde inte sälja det i befintligt skick utan att förlora ordentligt med pengar, så jag köpte ut honom och flyttade in själv. Det är en lång historia som jag ska skriva mer om sedan. Men nu njuter vi av hur fint det blev!

Köket, hemmets hjärta. Luckorna är omlackerade och golvet har jag målat själv. Bänkstommarna höjdes till modern arbetshöjd. Till vänster står gamla diskbänkskåpet som jag flyttade på för att ge plats åt diskmaskin (som inte syns i den här bilden).

 

Från köket kommer man till vardagsrummet via dörren till vänster. Dörrhålet var förbyggt och dörrbladet stod i källaren när huset köptes. Golvet är gammal parkett som slipats och vitpigmenterats. Kaminen är ny. Det fanns en gräslig en från tidigt åttiotal som jag ersatte.

 

I fil med vardagsrummet fanns ett TV-rum (som var matrum när huset köptes). Dessa två rum var otroligt ljusa och härliga i nästan rakt söderläge.

 

Det här var nog mitt favoritrum, pojkarnas rum på övervåningen. Tapeten är helt underbar!

 

I mitt sovrum satsade jag på en rejäl färgklick. De som köpte huset av mig rollade över den med vit färg innan de ens flyttat in. Fegisar, haha! Men kolla golvet! Det saknar jag. Och tapeten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *