Matprat, Vardag var dag
Leave a comment

Friyay!

Godmorgon!

Den här dagen började betydligt bättre än igår. Solen skiner in från helt nya ställen nu för varje dag som går och det är roligt att följa.

Sovrummet med ”ny” sol. Och förskräcklig strukturtapet. Tack och lov är den ganska färglös men jag skulle gärna byta ut den. Fast tanken på att bredspackla en strukturtapet (eller betala någon för att göra det) får mig att inse att det finns betydligt mer prioriterade områden härhemma.

Jag gjorde samma frukost som igår men idag orkade jag gräva fram lite bär ur frysen och toppa med. Havtorn från affärn och hemplockade svarta vinbär. Detta är helt vanliga svenska bär som funnits här sedan (typ) urminnes tider, men på senare tid har de fått status som så kallade superbär. De innehåller mycket C-vitamin och annat nyttigt. C-vitamin förstörs vid uppvärmning och att frysa bären bevarar nyttigheterna bäst. När de hamnar på varm gröt tinar de snabbt och skulle de vara lite halvfrusna när man äter blir det en bara en krispig och fräsch kontrast tycker jag. Gröt kan lätt bli lite kvalmigt och jag äter helst min kall, eller i  vart fall rejält avsvalnad.

Havregryn, en gnutta salt, havrekli, linfrön, torkade fikon, kanel, havtorn, svarta vinbär och havremjölk. Havregrynsgröt går lika snabbt att göra som att bre mackor.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan hoppas jag orka med att så frön och ta sticklingar!! I eftermiddag hämtar jag upp barnen i skolan och tar dem till passexpeditionen, där deras pappa möter upp. Om en månad ungefär åker vi till England, jag och barnen och jag upptäckte i god tid att barnens pass gått ut. När det är klart och jag har pussat på barnen ska jag ta bilen och sätta mig i fredagstrafiken och åka ut till landet. Bra planer, hoppas de håller.

Hoppas ni får en bra fredag också!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *